GUANGDONG XINSHIHENG TECHNOLOGY CO.,LTD

Новини

Роля на термистора
Време за освобождаване: 2023-03-29 09:35:19  Хитове: 16

1. Измерете температуратаas сензор за термистор за измерване на температурата обикновено е прост по структура и ниска цена. Термисторите без външно защитно покритие могат да се използват само на сухи места; Запечатаният термистор не се страхува от ерозията на влагата и може да се използва в тежки среди. Тъй като стойността на съпротивлението на сензора за термистор е голяма, съпротивлението и съпротивлението на контакт на свързващия му проводник могат да бъдат игнорирани. Следователно, термисторният сензор може да се използва при измерването на дистанционната температура на хиляди метра, а измервателната верига е предимно мост.

2. Компенсация на температуратаthermistor сензорът може да компенсира влажността на някои компоненти в определен температурен диапазон. Например, движещата се намотка в главата на метър на подвижната намотка се навива с медна тел. С увеличаването на температурата съпротивлението се увеличава, което води до грешка в температурата. Следователно, в цикъла на подвижната намотка термисторът с отрицателен температурен коефициент може да бъде свързан паралелно с съпротивлението на мангано-copper и след това да бъде свързан последователно с компенсирания компонент, така че да компенсира грешката, причинена от вътрешната промяна на температурата .

3. Защита на прегряванеOVERHEAT Защитата е разделена на пряка защита и косвена защита. За малки токове сензорът за термистор може да бъде директно свързан към натоварването, за да се предотврати повреда на прегряване, за да се защити устройството, за големи текущи случаи, може да се използва за защита на релета, транзисторни вериги и др. Например мутант термисторен сензор е вграден в намотките на статора на двигател и е свързан последователно с реле. Когато двигателят е претоварен, токът на статора се увеличава, причинявайки топлина. Когато температурата е по -голяма от точката на мутация, токът във веригата може да се промени от няколко десети от милиампер до няколко десетки милиампере, така че релето, така че да се постигне защита от прегряване.

4. Измерване на нивото на течността, когато определен ток на отопление се прилага към сензора за термистор NTC, неговата повърхностна температура ще бъде по -висока от околната температура на въздуха, а стойността му на съпротивление е малка. When the liquid is higher than its installation height, the liquid will take away its heat, so that the temperature drops and the resistance value rises.


05.jpeg


предишен: No

Следващия: Сензори, използва...